Localnicii din Rimetea află mai multe despre ariile protejate din comuna lor

Seria întâlnirilor prilejuite de proiectul „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului” a continuat duminică, 28 noiembrie 2010 cu o prezentare în satul Rimetea, comuna Rimetea. Localnicii prezenți au aflat mai multe despre proiect, despre limitele rezervațiilor naturale, precum și despre modalități de conservare a biodiversității.  Participanții au fost într-adevăr interesați de modul în care prezența ariilor protejate în imediata lor apropiere le poate influența dezvoltarea pe termen lung a comunei. Localnicii s-au declarat multumiți de calitatea panourilor informative și a materialelor din campania “Nu lăsa natura să devină doar fotografie!”, dar au tras un semnal de alarmă față de turiștii care nu întotdeauna dau dovadă de respect față de natură. Prezentările au continuat cu discuții libere moderate de reprezentanții Asociației Biounivers.

Întâlnirile cu localnicii vor continua în lunile următoare, urmând ca în fiecare sat din Depresiunea Trascăului să fie organizată câte o întâlnire pentru informarea și conștientizarea populației cu privirea la conservarea biodiversității în ariile protejate Cheile Vălișoarei, Cheile Plaiului și Cheile Siloșului.

Arhiva noutăți:

Elevii din Depresiunea Trascăului învață să protejeze natura!

Odată cu începerea școlii, elevii școlilor generale cu clasele I-VIII din comunele Livezile și Rimetea au primit și vizita lectorilor campaniei Nu lăsa natura să devină doar fotografie! Într-o atmosferă destinsă, dar sub atenta supraveghere a profesorilor de științele naturii, elevii au participat la o oră interactivă pe tema cunoașterii și protejării rezervațiilor naturale din imediata lor apropiere: Cheile Vălișoarei, Cheile Siloșului și Cheile Plaiului

Informare și conștientizare în Trascău

Asociaţia Biounivers va implementa, în perioada 20 noiembrie 2009 – 20 aprilie 2011, proiectul „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului”. Proiectul este  cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Axa Prioritară 4 – Conservarea Biodiversităţii şi are o valoare totală de 315.165 lei  şi o valoare eligibilă de 260.180 lei.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*