Author Archives: admin

Comunitățile locale pot beneficia de apropierea unor rezervații naturale!

Aceasta a fost concluzia discuțiilor purtate de experții de mediu și comunitățile locale din Livezile și Poiana Aiudului în cadrul întâlnirilor de informare și conștientizare ale proiectului „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului”, derulat de Asociația Biounivers.

Localnicii din Rimetea află mai multe despre ariile protejate din comuna lor

Seria întâlnirilor prilejuite de proiectul „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului” a continuat duminică, 28 noiembrie 2010 cu o prezentare în satul Rimetea, comuna Rimetea. Localnicii prezenți au aflat mai multe despre proiect, despre limitele rezervațiilor naturale, precum și despre modalități de conservare a biodiversității.

Elevii din Depresiunea Trascăului învață să protejeze natura!

Odată cu începerea școlii, elevii școlilor generale cu clasele I-VIII din comunele Livezile și Rimetea au primit și vizita lectorilor campaniei Nu lăsa natura să devină doar fotografie! Într-o atmosferă destinsă, dar sub atenta supraveghere a profesorilor de științele naturii, elevii au participat la o oră interactivă pe tema cunoașterii și protejării rezervațiilor naturale din imediata lor apropiere: Cheile Vălișoarei, Cheile Siloșului și Cheile Plaiului

Informare și conștientizare în Trascău

Asociaţia Biounivers va implementa, în perioada 20 noiembrie 2009 – 20 aprilie 2011, proiectul „Activităţi de informare a populaţiei locale şi a turiştilor cu privire la 3 arii protejate din Depresiunea Trascăului”. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Axa Prioritară 4 – Conservarea Biodiversităţii şi are o valoare totală de 315.165 lei şi o valoare eligibilă de 260.180 lei.

doua

rrr